Du kan her læse alt det du har brug for at vide om overvågning med IP-kameraer. Hvilke typer der findes, hvordan man bruger dem og hvad man skal være opmærksom på ved valg af en løsning.

Generelt

Hvad er et overvågningskamera?
Hvad er et overvågningskamera
Hvordan virker et IP-kamera?

Et IP-kamera kræver en netværksforbindelse og strøm for at virke.

Netværksforbindelsen kan oprettes enten med et netværkskabel eller ved at koble kameraet på et trådløst netværk. Strøm får kameraet enten gennem en strømadapter eller gennem netværkskablet (kaldet PoE).

Når kameraet er forbundet med ens netværk er det en netværksenhed som alle andre netværksenheder man har - computer, printer, smart-TV, smartPhone, NAS-server osv. - man kan på denne måde tage forbindelse med kameraet ved at være koblet på netværket.

Kvalitet kontra pris
Kvalitet kontra pris

Hvordan anvendes et IP-kamera?

Valg af kamera

Linse og billedesensor

Valg af linse

Linsen på et kamera bestemmer hvor stort det kameraet filmer bliver.

Linsestørrelse angives i millimeter (mm), jo større linsen er i mm, jo mere forstørres billedet.

Hvis man vælger en linse som er for lille kan man risikere at det man ønsker at overvåge bliver for småt til at man kan genkende noget, modsat hvis linsen er for stor kan man risikere at det man overvåger bliver for stort at se på, og kommer til at fylde mere i billedet end ønsket.

En linse på omkring 4 mm viser typisk et billede i samme størrelse som vores øje ser.

Linser på kameraer som skal anvendes indendørs er som standard max. på 6 mm, men linser til udendørs overvågning kan være alle størrelser, efter hvad de skal anvendes til.

Man bør altid overveje hvad det primære overvågningsområde som kameraet skal se er. Har man eksempelvis en indkørsel på 30 meters længde, skal man vurdere om man vil mene at det primære overvågningsområde er når man kommer indenfor 15 meter fra huset osv. Vælger man en linse som passer til 15 meter, vil personer/genstande som er 30 meter være små i overvågningsbilledet og samtidig vil genstande som er meget tæt på blive store (måske for store) i billedet.

En typisk overvågning af en hoveddør vil normalt være med en linse mellem 2,8 - 4 mm, mens en overvågning af en indkørsel op til 15-20 meter vil være med en linse omkring 6 mm og en indkørsel eller område op til 30 meter vil være en linse omkring 12 mm.

Flere af vores kameramodeller har indbygget en såkaldt variofokal linse, dette er en linse som kan reguleres så man kan stille linsestørrelse til den afstand man har behov for, en typisk varifokal linse har et linseinterval mellem 2,8 - 12 mm eller 6 -22 mm.

Det er på alle vores produkter angivet hvilke afstande de passer bedst til.

Valg af billedesensor
Billedesensor